Koirille tarkoitetut hyvinvointikeskusket

Lemmikkieläinten hyvinvointi on lemmikkien omistajille tärkeää, jonka vuoksi siihen on pyritty käyttämään entistä enemmän aikaa ja rahaa. Eläintenomistajille huolta aiheuttavat rakkaalle lemmikille ilmenevät terveysongelmat, joiden ratkaisemiseksi eri yritykset ovat alkaneet tarjoamaan yhä enemmän vaihtoehtoja. Niin ihmisille kuin koirillekin on saman katon alle koottu useita eri hyvinvointia edistäviä palveluita, kuten kuntoutusta, urheilua ja terapiaa. Näitä palveluja tarjoavat hyvinvointikeskukset.

How to take care of your dogKoirien hyvinvointikeskuksissa huolehditaan kokonaisvaltaisesti koirien hyvinvoinnista ja keskuksissa työskentelevät ammattilaiset ovat eläintenhoidon vankkoja osaajia. Vaikka koirien hyvinvointikeskukset eivät ole vielä Suomessa varsin yleinen ilmiö, palveluntarjoajat tulevat varmasti lisääntymään tulevaisuudessa.

Milloin palveluun hakeutuminen on tarpeellista? Suurimmalla osalla hoitoon tulevista koirista on joitakin vaivoja. Toinen yleinen syy hoitoon hakeutumiseen on silloin, kun koira toipuu esimerkiksi leikkauksesta. Jokaiselle koiralle räätälöidään hoitojakson alkaessa oma hoitosuunnitelma, jossa suunnitellaan hoitokertojen määrä ja tiheys. Koirien yksilöllisyys huomioidaan kustomoimalla hoidot koiran iän, kunnon, koiralla olevan ongelman sekä valitun hoitotavan mukaisesti.

Koirien hyvinvointikeskukset tarjoavat palveluita erittäin laajalta skaalalta. Siellä koirien on mahdollista saada koirahierontaa, joka auttaa lemmikin jumiutuneisiin jäseniin. Hierontatyylejä on useita erilaisia, kuten klassinenhieronta, osteopaattinen sekä akupainantaa. Keskuksissa hoidetaan myös nivelrikkoisia sekä ylipainoisia koiria. Nivelrikkoiset koirat ohjataan vesiterapiaan, samoin kuin sellaiset koirat, jotka ovat kylmän arkoja. Laihdutusta tarvitseville koirille on saatavilla vesiterapia-allas. Altaassa eläimen liikkuminen on helpompaa, kun vesi kantaa osan sen painosta. Vesiterapialla nopeutetaan huomattavasti myös leikkauksesta toipuvien koirien parantumista.

Koirien kaiken kattaviin palveluihin hyvinvointikeskuksissa kuuluu lisäksi trimmaaminen, jonka tarkoituksena on poistaa koiran turkista kuollut tai jo kasvun lopettanut karva, jotta uusi karva voi kasvaa sen tilalle. Pahimmillaan kuolleesta karvasta aiheutuneet takut voivat vaikeuttaa koiran normaalia elämää ja hankaloittaa sen liikkumista. Trimmauksen lisäksi hyvinvointikeskuksissa on saatavilla hammashuoltoa, kuten hammaskivenpoistoa. Koska koiran käyttäytyminen on osa koiran hyvinvointia, keskuksista löytyy koirien käytösneuvontaa ja koirille järjestettäviä aktiivitunteja.

Hyvinvointikeskuksien yhteydessä on yleensä myös myymälä, josta löytyy paljon erilaisia koirien kokonaisvaltaista hyvinvointia tukevia tuotteita. Niiden laajoista valikoimista löytyvät koirille kaikki tarpeellinen, kuten esimerkiksi vitamiinit, ravintolisät, koiranruoat, herkut, lelut, asusteet sekä lemmikkien pedit.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *