Hoitotuotteita ja -välineitä koiran perushoidon avuksi

Koiran perushoito on välttämätöntä. Koiran perushoitoon kuuluu turkin, korvien, hampaiden ja silmien hoito sekä kynsien leikkaaminen. Koira kannattaakin totuttaa jo pennusta pitäen erilaisiin hoitotoimenpiteisiin. Mikäli koira halutaan pitää terveenä ja hyväkuntoisena ei sen perushoitoa voi laiminlyödä. Koirien perushoidon helpottamiseksi on olemassa erilaisia hoitotuotteita sekä -välineitä.

pets healthKoiran turkki on syytä pitää kunnossa. Turkki on syytä harjata säännöllisesti sekä pestä tarvittaessa. Koiran turkin hoitamiseen tarkoitettuja hoitotuotteita ja -välineitä on paljon erilaisia, joten oikeiden tuotteiden löytäminen riippuu koiran karvan laadusta ja pituudesta sekä siitä millainen iho koiralla on, esiintyykö koiralla esimerkiksi hilsettä tai iho on kutisevan oloinen. Koiran turkin harjaukseen on saatavilla monenlaisia kampoja, harjoja, karstoja ja furminaattoreita.

Turkin pesemiseen on omat niille tarkoitetut shampoot ja hoitoaineet, joiden lisäksi koiran turkkiin suositellaan käytettävän hoitosuihkeita pesukertojen välissä. Hoitosuihkeet auttavat pitämään turkin raikkaana, jonka lisäksi ne hoitavat turkkia. Mikäli koiran turkki on helposti takkuuntuva, kannattaa koiran turkkiin käyttää selvityssuihketta, sillä säännöllisesti käytettynä se auttaa ehkäisemään uusien takkujen syntymistä. Valkoisille koirille on omat shampoonsa, jotka kirkastavat turkin väriä, shampoo tulisi laimentaa ennen käyttöä, koska se on vahvempaa kuin tavallinen koirashampoo. Koiran pesua ei saisi suorittaa liian usein, koska se poistaa aina turkin omaa suojarasvaa.

Hampaiden hoito on osa koiran perushoitoa. Hammashoidossa kannattaa panostaa erityisesti ennaltaehkäisevään hoitoon. Hoito toteutetaan päivittäisille hampaiden harjauksella lemmikille sopivan harjan ja hammastahnan avulla. Koirien hammasharjoja ja -tahnoja on saatavilla monenlaisia, jonka lisäksi hampaiden hoitoa voi tehostaa käyttämällä hammashoitosuihketta tai hammashoitolelua.

Lemmikin silmät ja korvat on syytä tarkastaa säännöllisesti ja hoitaa tarvittaessa. Hyvinvoivan koiran katse ei ole vetinen vaan kirkas. Koiran korvat ovat kunnossa, jos ne tuoksuvat hyvältä eivätkä punoita. Silmien ja korvien puhdistukseen on saatavana huuhteita, jotka puhdistavat eläimen silmät ja korvat hellävaraisesti. Kuivasilmäisille koirille on myös kosteuttavia silmägeelejä.

Samoin perushoitoon kuuluu eläimen kynsienhoito. Koirien kynnet tulisi leikata säännöllisesti, tavallisesti noin muutaman viikon välein. Tärkein työväline koirien kynsien hoidossa on hyvät kynsisakset. Oikeanlaisten kynsileikkurien käyttö on tärkeää, jotta epämiellyttävästä hoitotoimenpiteestä saadaan koiralle mahdollisimman siedettävä. Kynsisaksen valinnassa kannattaa huomioida tuotteet koko. Saksien tulisi olla myös tehokkaat, jotta koiran kynnen saa kerralla leikattua kauniisti pois. Koirien kynsienhoitoon on lisäksi saatavana hiomalaitteita ja viiloja, jolla saa vielä viimeisteltyä kynnen tasaiseksi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *